4-wiel uitlijning

WAAROM IS UITLIJNING ZO BELANGRIJK?

Bij de meeste auto’s is de uitlijning zodanig voorzien dat slijtage en belasting tot een minimum beperkt worden en de bestuurder en evt. passagier van een optimaal comfort kunnen genieten. Een correcte uitlijning van de vier wielen zorgt ervoor dat de banden minder snel verslijten.
Ze gaan langer mee, zetten betere prestaties neer en helpen je bovendien om brandstof te besparen. Het uitlijnen verbetert ook het weggedrag en de veiligheid omdat de auto minder zal trekken of opzij zwenken.

De wielen worden weer zo onder de auto gezet zoals het van de fabriek is voorgeschreven. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de voorwielen naar buiten wijzen, dit veroorzaakt een extreme bandenslijtage aan de binnenkant van de voorwielen. Ook kan het omgekeerde plaatsvinden, dat de voorwielen naar binnen wijzen. Dit zorgt voor extreme slijtage aan de buitenkant van de banden. Wij hebben de apparatuur en de kennis om je auto weer correct af te stellen zodat je banden langer meegaan, de auto fijner en ook nog zuiniger kan rijden.